86 års historie fra en verdensvant utkant samlet mellom to permer

Trond Prytz forteller at etter tre år og utallige timer med dykk i historiske kilder er Namdalens historie bind III i mål. Foto: Namdalsavisa

Namdalens historie bind III starter fortellinga i månedene før Grong og Overhalla ble egne formannskapsdistrikt i 1838, og slutter omtrent i «forgårs». 58 år etter at det første bindet kom ut er historien om Namdalen nå komplett.

– Vi håper at dette blir ei bok folk vil diskutere med naboen, ei bok som kan engasjere og begeistre – og ikke minst ei bok som kan bidra til å styrke fellesskapsfølelsen og stoltheten over å være namdalinger, sier Trond Prytz.

Prytz har på vegne av Namdal historielag vært prosjektleder for Namdalens historie bind III – som har fått undertittelen «Verdsvant utkant». Historiker Øystein Lydik Idsø Viken har stått for det historiefaglige og er også forfatter av verket.

– Det var viktig da vi startet prosjektet at både det faglige og litterære skulle balansere hverandre. Og etter vår vurdering har vi fått akkurat det vi hadde som mål da Viken ble engasjert, sier han.

FORFATTER: Historiker Øystein Lydik Idsø Viken har skrevet historien og gjort de faglige vurderingene. Foto: Espen Fossland

Du kan forhåndsbestille boka her.

Les hele saken i Namdalsavisa (+)